27 d’octubre de 2023

Un reconeixement a la innovació en la tutela i el suport a persones amb discapacitat

TU-i-NOS Fundació (abans Entitat Tutelar del Garraf), ha estat guardonada a la II edició dels premis ” Cerca de los que Están Cerca 2023″. Aquests premis, convocats per la Fundación Aequitas i la Fundación Notariado, pertanyents al Consejo General de Notariado, en col·laboració amb la Plataforma de Mayores y Pensionistas, reconeixen projectes destacats en l’atenció i el suport a persones grans i persones amb discapacitat.


En aquesta edició, TU-i-NOS Fundació ha estat seleccionada a la categoria de “Majors amb Discapacitat” pel seu projecte “Beyond GuardiansShip: d’una tutela completa i restrictiva, a una tutela graduada amb suports”.


D’acord amb el jurat, el projecte ideat per TU-i-NOS Fundació, representa un canvi innovador en la gestió dels suports a persones grans amb discapacitat. Destaca el valor afegit que aporta aquesta innovació tecnològica en el necessari canvi de paradigma a la gestió de la tutela de la gent gran amb discapacitat.


Aquesta plataforma digital permetrà a jutges, famílies i entitats, disposar de dades objectives i precises de les diferents dimensions de la qualitat de vida d’una persona, cosa que redundarà en mesures judicials menys restrictives i més ajustades als suports requerits a cada moment, així com a la seva autonomia i inclusió.


La cerimònia de lliurament de premis ha tingut lloc a Madrid i ha comptat amb la participació del President de la Fundació del Notariat, José Ángel Martínez Sanchiz i el President de la Plataforma de Majors i Pensionistes, Lázaro González García i amb l’assistència de directius de les entitats i membres del notariat de tot el país.


TU-i-NOS Fundació utilitza aquesta plataforma en la seva tasca diària i creu que aquesta innovadora iniciativa podria ser replicada per altres entitats i fundacions a tot el país. Gràcies a aquest reconeixement, l’entitat continuarà aprofundint l’ús de les noves tecnologies, concretament la intel·ligència artificial, en el suport de la presa de decisions.


A més, el projecte destaca pel seu compromís amb la lluita contra la soledat no desitjada, un enfocament transversal que ha esdevingut una prioritat en l’atenció a persones grans i persones amb discapacitat, a les comarques de l’àmbit d’influència de TU-i-NOS.


Amb aquesta distinció, TU-i-NOS Fundació reforça el seu compromís amb el benestar i l’autonomia de les persones amb discapacitat i demostra la seva capacitat per impulsar avenços significatius en el camp dels suports a aquest col·lectiu.

Antoni Reverter, President de TU-i-NOS, durant l’acte d’entrega del premi.